Módszertan
GYIK
Regisztráció
Belépés
ASzakkör Shop
Hírek
Szakkörök
Szakkörvezetők
Közművelődési intézmények
Szakköreitek
ASzakkörről
Menü
Hírek
Szakkörök
Szakkörvezetők
Közművelődési intézmények
GYIK
Szakköreitek
ASzakkörről
Módszertan
Regisztráció
Belépés
ASzakkör Shop
Facebook
Recept kiválasztása
Pogácsa
Grillezett jércemell
Meggyleves
Zöldborsóleves
Kapros kolbászos zöldbableves
Édesburgonya-leves
Csirkeaprólék-leves
Csirkemellpaprikás
Rozmaringos csirkecomb
Szűzpecsenye rántva
Gombás bélszínragu
Roséra sült kacsamell
Pontytepertő
Balatoni süllő
Mézzel fényezett lazac spárgás cukkiniraguval
Pisztráng − vele sült kerti zöldségekkel
Lencsefőzelék
Burgonyafőzelék
Angolos tökfőzelék
Lengyeles kelkáposzta-főzelék
Resztelt pulykamáj
Kolbászos lecsó
Zöldborsófőzelék sült sertésdióval
Ludaskása
Sütőtökkrémleves
Erzsébet-szelet
Csikós tokány
Kata-szelet
Kelkáposzta-krémleves
Brassói aprópecsenye streetfood tálalásban
Frankfurti leves
Birsalmás kacsaleves
Birsalmasajttal töltött csirkemell
Mandulával, pisztáciával tűzdelt pulyka java
Kovászolt töltött káposzta
Diótorta
Ünnepi tészta paprikás harcsával
Diós és mákos bejgli
Ünnepi pontyhalászlé
Lencsevagdalt
Szilveszteri malacsült
Virslisaláta és szendvicsfalatok
Korhelyleves
Paradicsomleves mozzarellával
Tejbegríz
Finomfőzelék
Parajos jércemell
Székelykáposzta
Pásztortarhonya
Öreglebbencs
Esterházy-rostélyos
Alföldi gulyásleves
Lekváros derelye
Harcsapaprikás
Aranygaluska
Palócleves
Csörögefánk
Farsangi fánk
Debreceni aprópecsenye
Lapcsánka
Paella
Szendvicsfalatkák
Gödöllői töltött csirkecomb
Kvaszienka
Nyírségi húsgombócleves
Kukoricás csirkemellcsíkok
Jókai-bableves
Kossuth-rostélyos
Újházi-tyúkhúsleves
Mezőhegyesi mártogatós
Zelleres almás reteksaláta
Sajtos csirkemell friss retekkel
Alföldi szűzpecsenye
Tokajis csirkemájkrém
Salátaleves hungarikum gyulai kolbásszal
Tojásos galuska öntött salátával
Újhagymás tojáskrém
Újhagymával töltött paradicsom
Húsvéti fonott kalács
Húsvéti tárkonyos bárányragu
Húsvéti sonka
Húsvéti rozmaringos báránykotlett
Húsvéti húsos fészek
Répatorta muffinok
Borleves
Tejszínes curry-s csirkeraguleves
Vargabéles
Anyák napi pogácsa
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Zserbógolyó
Májusi pogácsa
Bakonyi sertésszelet
Lángos
Grenadírmars
Kelkáposztafőzelék
Ormánsági töltött oldalas
Fűszeres lazac
Berényi gombás szélesmetélt
Sült fagylalt
Padlizsánkrém kovászos kenyérrel
Legényfogó leves
Vargányával töltött fogoly
Light orsó rozmaringos zöldségekkel
Gyulai finomfalatok
Pandúrgulyás
Mákos guba
Indonéz csirkés tészta
Viharsarki csilis sült oldalas
Panna cotta
Fóliában sült tepsis amur
Madártej
Huszár rostélyos
Kapros zúzaleves
Gombás aprópecsenye
Harcsaszeletek sörtésztában
Rántott karfiol sajtszósszal
Csorvási körözött
Szilvaleves
Szilvásgombóc
Töltött paprika
Tárkonyos szarvasraguleves
Tiramisu
Süllő szelet Filó-módra
Puliszka pirított hungarikum gyula kolbásszal
Vadnyúlpaprikás
Cukormentes reformtorta
Húsgombóc bajai módra
Zöldségfasírt
Szegedi tarhonyás hús
Csorbaleves
Májvádi szarvasgerinc
Megtekintés
Gasztro
Online szakkör
A kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya vagy művészete, de sokan vallják azt is, hogy a „kettő együtt”. Hozzátartozik a terítés, a felszolgálás művészete, az étkezés kultúrája és minden más, ami az étkezéshez kapcsolható.
Foglalkozások
Vélemények
Kvíz
Ajánlás
Májvádi szarvasgerinc
A szarvasgerinchez a népmesékből és népdalokból már jól ismert dödöllét készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Recept
Csorbaleves
Az erdélyi csorbalevest egy jellegzetes fűszernövény, a lestyán íze teszi különlegessé
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Recept
Szegedi tarhonyás hús
Ízutazás Szegedre – a gasztro szakkörről már jól ismert pásztortarhonyát sertéslapockával gazdagítjuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Recept
Zöldségfasírt
A csirkemellből készült zöldségfasírt tojás- és laktózérzékenyek számára is kiváló vendégváró étel
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Recept
Húsgombóc bajai módra
A vegetáriánusok számára hús helyett, reszelt répával vagy cukkinivel is elkészíthető a bajai húsgombóc
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Recept
Cukormentes reformtorta
Akár egy ünnepet, vagy egy hétköznapot is megédesíthetünk vele – egészségesen!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Cukormentes reformtorta elkészítési módja, receptje
Vadnyúlpaprikás
A Teleki gróf család receptje alapján készül a vadnyúlpaprikás
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Vadnyúlpaprikás elkészítési módja, receptje
Puliszka pirított hungarikum gyula kolbásszal
Sokféleképpen, még akár rakott formában is elkészíthető az egyszerű puliszka
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Puliszka pirított hungarikum gyula kolbásszal
Süllő szelet Filó-módra
A nagyon kevés szálkát tartalmazó süllőfilé zöldségekkel tálalva egészséges és gyorsan elkészíthető
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A süllő szelet elkészítési módja, receptje
Tiramisu
Ízutazás Olaszországba – autentikus olasz desszertet készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tiramisu elkészítése
Tárkonyos szarvasraguleves
Az erdei vadászat hangulatát varázsolja elénk a gasztro szakkör konyhájában készülő szarvasraguleves, melyet vaddisznóból, őzből vagy akár fácánból is készíthetünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tárkonyos szarvasraguleves elkészítési módja, receptje
Töltött paprika
Az igazi, teljesen hagyományos változatát főzzük, de alternatívákat is kínálunk hozzá
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A töltött paprika receptje
Szilvásgombóc
Szerintünk sem gombócból, sem fahéjból nem lehet sok... Hát még a szilvából!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A szilvásgombóc elkészítésének technológiai leírása, receptje
Szilvaleves
Ezúttal nem hagyományos, hanem sült gyümölcslevest tálalunk, ráadásul egy gombóc fagylalttal. Jó étvágyat!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A sült szilvaleves elkészítése
Csorvási körözött
Szerencsések vagyunk: akár előételként vagy vacsorára is fogyaszthatunk hungarikumokkal teli finomságokat
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Így készül a csorvási körözött
Rántott karfiol sajtszósszal
A gyerekek körében nem túl népszerű zöldségeket is szívesen megeszi bárki, ha bundába "rejtjük" azokat, és ráadásul még sajtszószt is kínálunk mellé
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A rántott karfiol elkészítése
Harcsaszeletek sörtésztában
Könnyű salátával tálaljuk a bundázott halat
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Technológiai leírás és hozzávalók
Gombás aprópecsenye
Bakonyi aprópecsenyénket a helyi betyárról elnevezve, Sobri Jóska-módra készítjük
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A gombás aprópecsenye elkészítési módja
Kapros zúzaleves
Díjnyertes levesünk kötött galuskával dúsítjuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kapros zúzaleves receptje
Huszár rostélyos
A katonák állítólag szívesen készítették a tápláló ételt
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A rostélyos receptje
Madártej
Mesterszakácsunk elárulja az igazán finom és tökéletes hab titkát
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A madártej elkészítése
Fóliában sült tepsis amur
Fóliatálcákban készítjük a friss zöldségekkel rakott amurszeleteket - nyáresti piknikünk gyors és ízletes csemegéjét
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az amur elkészítési technológiája, recepttel
Panna cotta
Hűsítő tejszínes finomság, ami bármilyen szezonális gyümölccsel készíthető
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az epres panna cotta elkészítése
Viharsarki csilis sült oldalas
Csililekvárt felhasználva sütjük, zöldséges raguval tálaljuk oldalasunkat
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az oldalas elkészítési technológiája
Indonéz csirkés tészta
Könnyű nyári ebédet főzünk: egzotikus egytálételt friss, ropogós zöldségekkel, ami ráadásul egészséges is
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az indonéz csirkés tészta elkészítésének leírása hozzávalókkal
Mákos guba
Minden hagyományos ételünket érdemes újra- és újragondolni - mi is ezt tettük egyszerű desszertünkkel
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A mákos guba elkészítésének leírása, hozzávalókkal
Pandúrgulyás
Levesünk inkább gulyás, ajánljuk szabad tűzön, bográcsban is elkészíteni
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pandúrleves receptje
Gyulai finomfalatok
A hungarikum gyulai kolbász mellett a sertésszűz a fő hozzávalója tradicionális egytálételünknek
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A gyulai finomfalatok receptje
Light orsó rozmaringos zöldségekkel
Csökkentett szénhidráttartalmú, zöldséges-csirkemelles raguval készülő tésztaételünk az egészséges étrendbe tökéletesen beilleszthető
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tésztaétel receptje
Vargányával töltött fogoly
Nem mindennapi szárnyas kerül ma terítékre: az általunk is elkészített fogoly híres vadászok kedvenc étele volt
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A fogoly elkészítési módja
Legényfogó leves
Többféle változata közül mi sok-sok zöldséggel, csirkemellel és -májjal gazdagítjuk - így bűvölve el a legényeket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A legényfogó leves receptje
Padlizsánkrém kovászos kenyérrel
Grillen is előkészíthetjük a zöldséget a különlegesebb ízvilág eléréséhez
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A padlizsánkrém elkészítési módja
Sült fagylalt
Hogyan nem olvad meg sütéskor a fagyi? A piskótakészítés alapjaitól soroljuk a tippeket és trükköket egészen a desszert tálalásáig
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A sült fagyi elkészítési módja
Berényi gombás szélesmetélt
A szélesmetélthez vadonatúj receptet álmodtak készítői
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A berényi gombás szélesmetélt receptje
Fűszeres lazac
Különleges hozzávalókkal készül egészséges halételünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A bőrén sütött lazac elkészítésének technológiai leírása
Ormánsági töltött oldalas
Gombás, májas, igazán gazdag tölteléket készítettünk az oldalashoz, amit majd színes körettel tálalunk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az ormánsági töltött oldalas receptje
Kelkáposztafőzelék
Sertéspörkölttel, sült oldalassal, paprikás csirkével, de akár magában is fogyaszthatjuk egyik kedvenc főzelékünket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kelkáposztafőzelék elkészítése
Grenadírmars
Azaz gránátos kocka, vagyis krumplis tészta - újszerű alapanyagok hozzáadásával feledtetjük a menzás változatot
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A krumplis tészta receptje
Lángos
Otthon is bármikor elkészíthető a magyar gasztronómia hagyományos "street food"-ja
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A lángos elkészítési módja
Bakonyi sertésszelet
Ha Bakony, akkor a gomba és a tejföl elmaradhatatlan - igazi klasszikus ragut készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A bakonyi borda receptje
Májusi pogácsa
Nosztalgiázva idézzük fel a régi májusok hangulatát, miközben egy tavaszi kirándulásra is magunkkal vihető pogácsát készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pogácsa receptje
Zserbógolyó
A klasszikus édesség egyszerűbben elkészíthető változatával is lenyűgözhetjük az édesanyákat
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A zserbógolyó receptje
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Könnyen elkészíthető, mégis különleges ételt tálalunk anyák napja alkalmából
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az aszalt szilvával töltött csirkemell elkészítési módja
Anyák napi pogácsa
Nagy- és dédmamáktól tanult fortélyokat éltetünk tovább a gasztro szakkörön
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az anyák napi sajtos pogácsa receptje
Vargabéles
A vargabéles tradícionális ételünk, de így is mindig megújítható mesterszakácsunk szerint
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A vargabéles elkészítése
Tejszínes curry-s csirkeraguleves
Csigatésztával gazdagítjuk és "magyarosítjuk" ázsiai levesünket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A curry-s csirkeraguleves receptje
Borleves
A 19. századi ételnek nemcsak a nevében, de értelemszerűen a hozzávalói között is megtalálható a bor, hungarikum Unicummal kiegészítve
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A borleves elkészítési módja
Répatorta muffinok
A hozzávalók megfelelő sorrendű belekeverésének is van jelentősége - ezt tanuljuk meg ebben a részben
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A répatorta receptje
Húsvéti húsos fészek
Tápláló újdonságot hozunk, amit főként az ünnepi asztalra ajánlunk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A húsos fészek elkészítési módja
Húsvéti rozmaringos báránykotlett
A báránykotlett színes zöldségágyon tálalva a húsvéti terített asztal igazi különlegessége lesz
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A rozmaringos báránykotlett receptje
Húsvéti sonka
Az ünnep legjellegzetesebb ételének elkészítéséhez adunk ötleteket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A húsvéti sonka elkészítése
Húsvéti tárkonyos bárányragu
Tartalmas levesünket húsvét alkalmából a végén még további különlegességgel gazdagítjuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tárkonyos raguleves receptje
Húsvéti fonott kalács
Mit jelképez a fonás? Mitől lesz illatos? Meddig pihenjen és mivel kenjük le? Nézzük meg!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A mazsolás fonott kalács receptje, elkészítési technológiája
Újhagymával töltött paradicsom
Előételként kínáljuk a szezonálisan újhagymás töltelékű finomságot
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az újhagymás töltött paradicsom receptje
Újhagymás tojáskrém
Ajánljuk húsvétra hongolódásképpen, de az ünnepi asztalra is
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az újhagymás tojáskrém elkészítése lépésről lépésre
Tojásos galuska öntött salátával
A tavaszi szezon kezdetének egyik legikonikusabb étele
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tojásos galuska és az öntött saláta elkészítésének leírása
Salátaleves hungarikum gyulai kolbásszal
A kissé megosztó ételt úgy készítjük el, hogy mégse legyen igaz rá ez a jelző
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A salátaleves receptje
Tokajis csirkemájkrém
A hungarikum tokaji aszú adja meg a falatkák esszenciáját
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tokajis csirkemájkrém elkészítési módja
Alföldi szűzpecsenye
A sertéshús számos felhasználási módját megtanuljuk a gasztro szakkörön, tippekkel, trükkökkel teletűzdelve
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az alföldi szűzpecsenye elkészítési módja
Sajtos csirkemell friss retekkel
A hónapos retek nemcsak vajas vagy zsíros kenyérrel a legfinomabb, hidegen-melegen egyaránt ízletes és egészséges saláták alapja lehet
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A sajtos csirkemell elkészítése retekkel
Zelleres almás reteksaláta
Szezonális frissesség: töltsük fel újra vitamin- és ásványianyag-raktárainkat a tél végeztével
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A reteksaláta receptje
Mezőhegyesi mártogatós
Amikor csak tehetjük, helyi alapanyagokkal dolgozzunk a konyhán - ezt az elvet követtük ennél a mártogatós ételnél is
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A mezőhegyesi mártogatós receptje
Újházi-tyúkhúsleves
A klasszikus leves elkészítéséhez számos tippet kapunk, amelyek segítségével valóban gyerekjáték lesz a főzés
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az Újházi-tyúkhúsleves elkészítési módja
Kossuth-rostélyos
Ünnepi ételünkhöz a marha legnemesebb részét, a hátszínt használjuk fel, és ebben egy a konyhában már rutinosan mozgó, álmait megvalósító szakácstanuló segít nekünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A Kossuth-rostélyos elkészítési módja
Jókai-bableves
A Jókai Színház színművészével főzzük meg bablevesünk, akivel gyerekkora kedvenc írójáról és filmforgatásokról is beszélgetünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A Jókai-bableves receptje
Kukoricás csirkemellcsíkok
A felcsíkozott jércemell könnyen és gyorsan elkészül, főleg, ha ilyen szorgos segítségünk is van hozzá
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kukoricás csirkemellcsíkok elkészítési technológiája
Nyírségi húsgombócleves
A levesbetét adja meg ételünk jellegzetességét
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A nyírségi húsgombócleves receptje
Kvaszienka
A hagyományos szlovák sütemény sós változatát is bemutatjuk - tótkomlósi asszonyok segítenek ebben
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kvaszienka receptje, elkészítési technológiája
Gödöllői töltött csirkecomb
Anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák! Adjátok tovább a családi recepteket, készítsétek el együtt a gyerekekkel kedvenc ételeiket - teljesen más íze lesz mindennek!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A gödöllői töltött csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói
Szendvicsfalatkák
Gellért segítségével és hungarikum hozzávalókkal még a szendvics is különleges lesz
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A falatkák elkészítési módja
Paella
Ízutazás Spanyolországba - tenger gyümölcsei helyett szárnyassal vagy akár nyúlhússal is készíthetjük egytálételünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A paella hozzávalói, elkészítési módja
Lapcsánka
Nincs még egy ilyen ételünk, amit ennyi névvel illetünk: a Kárpát-medence összes tájegységén megkóstolhatjuk, de mindenki másképp hívja
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A lapcsánka, tócsni receptje
Debreceni aprópecsenye
Már a pulykakakasért sem kell odáig mennünk, és a páros kolbászt is megvehetjük, elkészíthetjük csupa hungarikummal mi magunk, otthon is
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A debreceni aprópecsenye receptje
Farsangi fánk
"Itt a farsang, áll a bál" - de mit sem ér valódi szalagos fánk nélkül! Megmutatjuk, mitől és hogyan lesz igazán szalagos
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A farsangi fánk receptje
Csörögefánk
Könnyű elkészíteni, és bizton állíthatjuk, szuper gyorsan el is fogy ez a hagyományos farsangi édesség
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A csöröge receptje
Palócleves
Séfünknek ehhez az ételhez is van egy története, melyben Mikszáth és Gundel a főszereplők
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A palócleves receptje
Aranygaluska
A gasztro szakkör változata most kifejezetten romantikus - 2 fő részére ajánljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az aranygaluska receptje
Harcsapaprikás
Mi a különbség a pörkölt és a paprikás között? Erre is fény derül a harcsa készítése közben
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A harcsapaprikás hozzávalói és elkészítési módja
Lekváros derelye
Melegen tálalva, de akár hidegen is fogyasztható gyerekkori kedvenc a derelye. Nem nehéz elkészíteni, sok hozzávalót sem kíván, és mindenki szereti - mindezekért megéri többször készíteni
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A szilvalekváros derelye receptje
Alföldi gulyásleves
Igazi hungarikum, mely mindig marhahúsból készül, és ráadásul többi hozzávalói között is számos hungarikum található
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az alföldi gulyásleves receptje
Esterházy-rostélyos
Séfünk kedvence a rostélyos. Lássuk, hogyan tálalja, és közben hallgassuk meg, miként kötődik mindez az Esterházy családhoz!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az Esterházy-rostélyos receptje
Öreglebbencs
Tájjellegű ételünket sokfelé készítik az Alföldön, és ennek megfelelően számos névvel illetik
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az öreg lebbencs hozzávalói és elkészítése
Pásztortarhonya
Akkor finom, ha nem áll össze, szaftos és "pörög" a tarhonya - mutatjuk, hogyan érdemes elkészíteni
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pásztortarhonya receptje
Székelykáposzta
Nevével ellentétben nem Erdélyből származik ez a savanyú káposztás ételünk: keletkezéséhez még Petőfinek is köze van
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A székelykáposzta receptje
Parajos jércemell
Ilyen színes, különleges hozzávalókkal tálalva a spenót fogyasztásának előnyeiről is bárki könnyebben meggyőzhető
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A parajos jércemell hozzávalói és elkészítése
Finomfőzelék
Nem a szokványos módon készítjük - így, modern köntösben még finomabb és egészségesebb lesz!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A finomfőzelék elkészítésének technológiai leírása és hozzávalói
Tejbegríz
A gyerekek kedvencét Andika készíti el nekünk, édesapja pedig gyümölcsragut kínál hozzá
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tejbegríz elkészítési módja
Paradicsomleves mozzarellával
A nyarat megidézve pár perc alatt elkészíthető, hideg levest kínálunk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A hideg paradicsomleves receptje
Korhelyleves
Újév napjára igazi gyomorkímélő ételt főzünk, és összegezzük a gasztro szakkör sikeres első évét
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A korhelyleves receptje
Virslisaláta és szendvicsfalatok
Egyáltalán nem mindegy, hogyan hőkezeljük a virslit, ezért ezt is megtanuljuk.
A szilveszteri mulatság fogásaival kívánunk boldog új évet!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A virslisaláta és különböző szendvicsfalatkák elkészítési technológiája
Szilveszteri malacsült
A hagyományos magyar gasztronómia szerint ilyenkor elengedhetetlen bőrös malacot almás káposztával kínáljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A bőrös malac receptje
Lencsevagdalt
Hús nélküli ételünk a karácsonyi vagy a szilveszteri asztalra ajánljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A lencsevagdalt receptje
Ünnepi pontyhalászlé
Fogadjuk meg, hogy jövőre nem csak az ünnepi asztalra kerül majd hungarikum halászlé!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pontyhalászlé receptje
Diós és mákos bejgli
Mitől lesz márványos a bejglink? Mit tegyünk, hogy ne nyíljon szét? Mindenre választ kapunk a videóban
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A diós és a mákos bejgli receptje
Ünnepi tészta paprikás harcsával
Különleges formájú tésztával tesszük ünnepivé halételünket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az ünnepi tésztával kínált harcsa receptje
Diótorta
Cukor- és gluténmentes ünnepi torta sül a gasztro szakkör "színpadán"
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A cukormentes diótorta receptje
Kovászolt töltött káposzta
Bővebben kitérünk az alapanyagok előkészítésére, miközben a fermentálásról is beszélünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kovászolt töltött káposzta receptje
Mandulával, pisztáciával tűzdelt pulyka java
Elegáns ünnepi fogásunkat igazi karácsonyi raguval tálaljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A tűzdelt pulyka receptje
Birsalmasajttal töltött csirkemell
Nemcsak íz-, de színvilágában is ünnepi asztalunkra kívánkozik ez az étel
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A birsalmasajttal töltött csirkemell receptje
Birsalmás kacsaleves
Megismerkedünk a gyümölccsel és felhasználásával - egyszerűen elkészíthető, de különleges fogást tálalunk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A birsalmás kacsaleves receptje
Frankfurti leves
Elkészítése gyerekjáték! Ezt be is bizonyítjuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A frankfurti leves receptje
Brassói aprópecsenye streetfood tálalásban
Igazi klasszikus modern köntösben - így győzhetjük meg a fiatalabb generációt is a változatos étkezésről
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A brassói aprópecsenye receptje
Kelkáposzta-krémleves
Liszt- és tejcukorérzékenynek, vegánoknak is ajánljuk mindenmentes, mégis laktató ételünket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kelkáposzta-krémleves receptje
Kata-szelet
Kedves Katák, nektek készül a sütemény, hogy ti már ezzel kínálhassátok köszöntőiteket!
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A Kata-szelet receptje
Csikós tokány
Csíkokra vágott sertésfrikandóból, hungarikum fűszerpaprika hozzáadásával készítjük
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A csikós tokány receptje
Erzsébet-szelet
Kedves Erzsikék, Zsikék, Böbék, boldog névnapot! (A süteményt a vendégvárás előtt egy nappal hamarabb készítsétek el!)
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az Erzsébet-szelet receptje
Sütőtökkrémleves
Önmagával sűrítjük (nézzétek meg, mit is jelent ez); ropogós kókuszforgáccsal tálaljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A sütőtökkrémleves receptje
Ludaskása
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A ludaskása receptje
Zöldborsófőzelék sült sertésdióval
A sertéscomb részeivel ismerkedünk, hozzá egy klasszikus főzeléket készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Zöldborsófőzelék sült sertésdióval – recept
Kolbászos lecsó
Séfünk Krúdyt idézve egész évben ajánlja a lecsó fogyasztását
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kolbászos, tojásos lecsó receptje
Resztelt pulykamáj
A májat pár perc alatt készre piríthatjuk, de a kulcskérdés: mikor sózzuk?
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A resztelt pulykamáj receptje
Lengyeles kelkáposzta-főzelék
Számos tippet adunk a kelkáposzta elkészítésésre; íme egy rendkívül gyors változat
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A lengyeles kelkáposzta-főzelék receptje
Angolos tökfőzelék
A különleges elkészítési mód miatt gluténérzékenyeknek is ajánljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az angolos tökfőzelék receptje
Burgonyafőzelék
A magyar konyha legkedveltebb köret-alapanyagát a burgonyafőzelék feltétjeként is használjuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A burgonyafőzelék receptje
Lencsefőzelék
Hagyományosan újévkor főzzük, de mi egész évben ajánljuk a hüvelyesek fogyasztását
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A lencsefőzelék receptje
Pisztráng − vele sült kerti zöldségekkel
A halat egészben sütjük, de előtte különleges módon megtöltjük, majd színes körettel kínáljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pisztráng receptje
Mézzel fényezett lazac spárgás cukkiniraguval
Az egészséges étrendbe könnyen beilleszthető fogást készítünk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A mézzel fényezett lazac receptje
Balatoni süllő
A halat balatoni módra egészben sütjük és tálaljuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A balatoni süllő receptje
Pontytepertő
Feldaraboljuk, filézzük és megismerjük a legnépszerűbb magyar hal felhasználási lehetőségeit
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A pontytepertő receptje
Roséra sült kacsamell
Karamellizált gyümölcsökkel tálaljuk a megsült kacsamellet
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A rosé kacsamell receptje
Gombás bélszínragu
Megismerkedünk a maghőmérővel: a steaket öt különböző módon sütjük meg
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A gombás bélszínragu receptje
Bélszínsütési módok
Szűzpecsenye rántva
Párizstól Bécsen át Olaszországig kalandozunk a panírozás világában
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A bundázás különböző fajtái
Rozmaringos csirkecomb
Színes mogyoróburgonya-ágyon sütjük meg csirkénket
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A rozmaringos csirkecomb receptje
Csirkemellpaprikás
A csirke legnemesebb részét hagyományosan dolgozzuk fel
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A csirkemellpaprikás receptje
Csirkeaprólék-leves
Megtanuljuk a csirke darabolását, és hogy mi az a tükrös leves
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A csirkeaprólék-leves receptje
Édesburgonya-leves
Ezt a levesünket önmagával sűrítjük, majd legírozzuk, montírozzuk
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
Az édesburgonya-krémleves receptje
Kapros kolbászos zöldbableves
A magyar konyha jellegzetességével, rántással sűrítjük
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A kapros, kolbászos zöldbableves receptje
Zöldborsóleves
Lisztszórásos (staubolás) jelleggel készítjük el
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A zöldborsóleves receptje
Meggyleves
Gyümölcslevesek sűrítése habarással; a hőkiegyenlítés fontossága
Nehézség:
Váltás a legjobb minőségre (1080p)
Csatolmányok
A meggyleves receptje
Grillezett jércemell
Melyik a fazék, a lábas? Milyen serpenyőkben grillezhetjük a jércemellet?
Nehézség: