Forgatás, vágás, szerkesztés, forgatás…

2021.08.12. | Országos

Nálunk a nyár nem uborkaszezon!

A Nemzeti Művelődési Intézet által létrehozott ASzakkör tudásmegosztó felület legnagyobb tartalombővítése zajlik éppen, egyelőre a háttérben. Azon dolgozunk, hogy a legkülönfélébb hagyományőrző és -felelevenítő foglalkozásokat bemutató szakkörvideókat mihamarabb elérhetővé tegyük itt a honlapon is.

A Népművészeti Egyesületek Szövetségével együttműködve egész nyáron át tart a már régebben is említett óriási számú, azaz a több mint 840 kisfilm forgatása,

melynek éppen a kellős közepén vagyunk. Napról-napra gyűlnek a mega- és terrabájtok, több ezer méter vezetéket használunk, sok-sok oldal forgatókönyvet olvasunk át és szerkesztünk újra, megszámlálhatatlan liter kávét főzünk és pont ugyanannyi kilométert vezetünk le az egyes helyszínek között, a levelezőrendszerünk még éppen elviseli az e-mail-váltásainkat... És ez így folytatódik is szépen őszig, hiszen még sok érdekes foglalkozást kell megörökítenünk!

A gasztroszakkör konyhájában is forognak tovább a kamerák: Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács jól tartja operatőreinket Békéscsabán, ezért mi már biztosak vagyunk benne, hogy tápláló finomságokkal készül az új adásokban is. Ne feledje senki, a legropogósabb részek minden pénteken kerülnek fel ide a honlapunkra (a szókapcsolatra kattintva megnyílik az oldal). Újdonság, hogy minden egyes videó mellett megtalálható az étel receptje is – letölthető, kinyomtatható formátumban. A hozzávalók listája és az elkészítés részletes leírása így már a bevásárlás megtervezésében is segítséget nyújt.

És ha már itt tartunk, elárulhatjuk, hogy a mi egyik titkos fűszerünk munkánk során a kíváncsiságunk: azért is szeretünk a kamera mögött állni, mert innen mindent látunk, ami a forgatás alatt zajlik. Persze utána a kész filmet is felemelő megnézni első alkalommal, még akkor is, ha már többször elővágtuk, szerkesztettük, újravágtuk. Amikor elindul a főcím a végleges változatban, az kivételes érzés.

De addig is, amíg készülnek, nézzünk be együtt az izgalmas kulisszák mögé – avagy így dolgozunk mi és a lelkes szakkörvezetők! Képgalériánkban látható, hogyan száll a tudás apáról fiúra, édesanyáról a lányára forgatási helyszíneinken: például Szentendrén, Miskolcon, Székesfehérváron, Tállyán, Ócsán, Gárdonyban, vagy éppen az erdélyi Eszenyőn… És reményeink szerint később a − szerte az országban induló − valódi közösségi szakkörökön.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.

Sütik kezelése

A sütik segítségével javítjuk szolgáltatásainkat. A weboldalon ezeket a sütiket használjuk:

A weboldal működéséhez elengedhetetlen funkciókért felelősek.

Név nélküli statisztika, ami segít minket a weboldal tovább fejlesztésében.

X
Regisztráljon a még teljesebb felhasználói élmény és az extra funkciók elérésének érdekében!
Egyben iratkozzon fel hírlevelünkre is!
Adatkezelési tájékoztatót
ÁSZF-et