Mézeskalács

Online szakkör A mézeskalács alakban és díszítményben egyaránt a legváltozatosabb sütemény. Kevés olyan nagy hagyománnyal rendelkező kézműves tevékenység van, amely változatlan alapanyagokból, összetevőkből készítve ma is él.
Kádár Manni
mézeskalács-készítő szakoktató
Adatlap

Tanítói diplomám megszerzése után kerültem kapcsolatba a Békés Megyei Népművészeti Egyesülettel. Soraikban tanultam többféle kismesterség alapjait, majd alaposabban a szövést, később a mézeskalács-készítést.

Bujdosó Enikő
mézeskalács-készítő szakoktató
Adatlap

Népi kézművesként olyan emberekkel alkotok, sütök, díszítek, akik a hagyományt, a népi kézműves kultúrát szeretik és tisztelik. Óvodapedagógusként is jó érzéssel tölt el, hogy a magyar népi kultúrát közvetíthetem, amelyet igyekszem élővé tenni.

A mézeskalács tészta begyúrása

A tészta kisütése

Cukormáz készítése, egyszerű motívumok bemutatása

Egyszerű figurák díszítése írókázással

Mézes puszedlik készítése

Magvas és felrakásos mézeskalácsok

Fonott szegéllyel díszített szív anyák napjára

A szív díszítése

Anyák napi szív dobozka

Szív doboz sütése

Mézeskalács szívek díszítése írókázással

Lekvárral töltött mézes puszedlik

Madárkák díszítése írókázással

Magvas és felrakásos mézeskalácsok: baba és madár

Mézesbábok: baba díszítése I. Felületkezelés kalácsfénnyel

Mézesbábok: baba díszítése II. Felületkezelés kalácsfénnyel

Mézesbábok: Ló díszítése

Mézesbábok: Huszár díszítése

Írókázott hópelyhek

Tükrös szívek

Térbeli fenyő és mécsestartó készítése

Húzott technikával díszített mézeskalácsok

Ütőfás mézeskalács sütése

Térbeli bölcső sütése

Térbeli bölcső díszítése

Mézeskalács doboz sütése

Mézeskalács doboz díszítése

Mézeskalács tál sütése

Mézeskalács tál díszítése

Ha ki szeretné tölteni, akkor kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon a weboldalra.

2020.11.18. 20:00  –  Dinkó Döme (#8)
Nagyon tetszik a szakkör!

Ha ki szeretné tölteni, akkor kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon a weboldalra.

Amennyiben tetszik és hasznosnak találja a szakkört vagy a weboldalt, kérjük ajánlja ismerősének.

Kérdése van a szakkör valamelyik foglalkozását illetően? Üzenjen online az oktatónak.

Ajánlott termékek

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.

Sütik kezelése

A sütik segítségével javítjuk szolgáltatásainkat. A weboldalon ezeket a sütiket használjuk:

A weboldal működéséhez elengedhetetlen funkciókért felelősek.

Név nélküli statisztika, ami segít minket a weboldal tovább fejlesztésében.

X
Regisztráljon a még teljesebb felhasználói élmény és az extra funkciók elérésének érdekében!
Egyben iratkozzon fel hírlevelünkre is!
Adatkezelési tájékoztatót
ÁSZF-et